Timeline

Pendragon RPG

Idővonal

Szerkesztés alatt

479 Tavasza
Lovagok Vagonban
Vagon városában vagyunk, újdonsült lovagok. Sir Iled, Salisburry grófjának hadura ad nekünk egy feladatot. Egy fél nap járásra lévő faluba kellene elmenni, ahol a pórok egy hatalmas „emberevő” medvét láttak. A csapat vezetőjét játékokkal döntjük el. Először sorompó, aztán kard. Sir McConelly nyer, ő fogja vezetni a csapatot. McConnelly némileg bizalmatlan az újonc lovagokkal szemben. Összekészülünk: az apródok a fegyvereket élezik, a láncingeket tisztítják, az útra élelmiszert csomagolnak.
479 Tavasza
Őstulok
Pirkadatkor reggelizünk, majd a nagy pereputtyal elindulunk. (2-3 ló és egy-egy apród lovagonként). Delelőre a Salisbury nyugati szélén lévő rengeteg erdőséghez érünk. Megérkezünk Inber-be. Szegényes falu, kicsi földekkel, sok, a kikészítés különböző fázisában lévő állatbőrrel a házak között. Inkább vadász, mint földművelő nép. Egy angol tonzúrás szakállas férfi jön elénk, és Sir McConellyvel beszélnek. Ő Garr. Megtudjuk, hogy a medve az elmúlt 10 napban 3x tűnt fel, mindhátomszor el tudták kergetni, de utoljára csak nehezen. Azon nyomban (fél óra) fel is készülünk a vadászatra. A falusiak hoznak kutyákat. Az erdőben keressük a medvét, mikor ulf meglát egy hatalmas őstulkot. Bár medvére jött, elcsábul, és rátámadok lándzsával. Eltalálja. Tovább csépeli karddal. Sorra eltalálja és sebzi. A többiek közelednek. A bika elkapja a szarvával, és szinte kibelezi Ulfot. (APP értéke maradandóan csökken egyet (lepattan az egyik első fogából). A Sir Perin beköti a sebeit, így már képes járni. A falusiak feldolgozzák a bikát, kikészítik (lefőzik) a fejét az óriási szarvaival. Kapunk 15 GLORY-t. Perrin 3, Childebert 3, McConelly 3, Ulf 6. (Ulf 7 HP / 19 Wound.) New Event: 485. Ulf facing the bull.
479 Tavasza
Csahos Fenevad
Útközben találkoztunk a félelmetes és ritkán látott Csahos Fenevaddal, és Sir Pellinore De Galis lovaggal, aki rá vadászott. Mindenki kap 3Glory-t, aki látta a fenevadat. SirMcConelli és Sir Perrin egy kockajátékos párbeszéd miatt +1 -et.
479 Tavasza
479 Tavasza
Legyőztük a medvét
A bikavadászat közben egy medve is utunkba került... Szívéből lakomát tartottunk. Sir Ulf súlyosan megsebesült. Mindenki kap 10 Glory-t a medve küldetésre A medve megöléséért Sir McConellim Sir Marius és Sir Childebert kap 6 Glory-t, Sir Ronan és Sir Perri 7-et.
479 Tavasza
479 Tavasza
Matilda
Sir Childebert első hódítása: egy vagoni lánnyal tölti az éjszakákat. Ennek eredményeként télen ikrei születnek.
479 Tavasza
479 Nyara
Banditák
Pihenés után Sarumba tartva útközben banditák támadják meg csapatunkat. A banditákért Ulf kap 10 Glory-t, a többiek 20-at.
479 Nyara
479 Nyara
Udvari élet Sarumban, birtokokhoz jutunk
Sir Russ kiszemeli Lady Indeget. Sir Childebert szerint nincs sok esélye, de Sir Russ kitartó.
479 Nyara
479 Tele
479 Tele
Sir Ulf kap birtokot, Winterbourne Gunnet falvát. A szászoktól, és Sir Lewis de Levcomagus túlkapásaitól kell megóvnia Salisbury-t. A tél folyamán a birtokkal és annak védelmi képességeinek fejlesztésével foglalkozott. A folyón új, a tengeri halászatból átvett technikát honosít meg (lóval vont hálóval, a kis halak nem akadnak fenn, a nagyokat elengedjük, hogy lehessenek kicsik jövőre is). A falu erősebb kihegyezett karó kerítést fog kapni, amin kapuk nincsenek, csak egy szekérnyire beszűkített kanyargó folyosók (a kanyargók belülről emelvényekről védhetők)(Ehhez még sok pénz kell, majd jövőre!). Készült egy új móló, és elkezdődött egy sózó építése. Mire elkészül, ki kell találni hogyan szerezzünk be olcsón sót. Sir Childebert kap birtokot, Laverstock falvát. AHarewoody erdő gonosz tündéreitől és szászoktól kell megóvni Salisbury-t. Sir Russ Lord Roderick udvaránál marad. Sir Russ őszintébb lesz egy kicsit... Sir Perrin nagybátyja meghalt. Ő lett a birtok feje. Ennek örömére megházasodik, Az ara Lady Dwyne, Sir Roy (Lord Roderick testőrségének tagja) lánya. Sir Childebert: Ikrei születnek, az egyiket elviszik a tündérek. A tenegerentúl az egyik nővér megcsalta férjét.
479 Tele
480 Tavasza
Háztűznéző Wynchbackben
Lady Elennél. Találkozás Blaine embereivel!
480 Tavasza
480 Nyara
Királyi lakoma
480 Nyara
Salisbury csata a szászokkal
480 Tele
Lehangoló tél
Sir Childebert: Szegényes tél, a ló él, a feleség, gyermek meghal, a tengeren túl családi viszály dúl
480 Tele
481 Tavasza
Bedeagraini csata
A bedegrainiek megtagadták az adófizetést, jöttünkre visszavonultak erődjükbe. Sir Russ és egy kisebb csapat feldúlja a környéket.
481 Tavasza
481 Nyara
Lakoma
481 Nyara
481 Ősz
Háztűznéző Sir Ederynnél
Vigorban megismerkedtünk Sir Ederynnel és lányaival (Warcastle)
481 Ősz
482 Tavasza
Tavaszi Udvar Jagentben
Háború készül Summerland bányáiért. Salisbury támogatja. Westfort és Wheelwell érdekli Rodericket. Uther hadjáratot jelent be.
482 Tavasza
482 Nyara
Summelandi hadjárat
A mocsárba visszahúzódott sereg után eredtünk, de összetűzésre nem került sor. Béketárgyalások után Summerland látszólag behódol Uther királynak. Bizonytalanná vált Westfort és Wheelwell hovatartozása.
S
482 Nyara
482 Nyár vége
Visszatérés Sarumba, jelentés
482 Nyár vége
482 Ősz eleje
Utazás West-Lavingtonba
Sarum, Vagon, Tilshead, West Lavington. Meglátogatjuk Sir Erecet, akit útközben sérülten találunk: megtámadták, és elrabolták a lányát, Sir Cedricre (Borostyántornyos lovag) gyanakszik. Sir Ericet apródjaink hazakísérik, amig mi Sir Erec nyomába eredünk. Sir Childebertet leopárd támadja hátba (-1 constitution), a többiek megtámadják a lányrablókat.
482 Ősz eleje
482 Tele
Gyógyulás a két lovagnál
KIderült, hogy Lady Bronwith Sir Cedric lánya, családi viszály újabb okozójaként a távoli unokatestvérek (Sir Cedric és Sir Erec) között. Sir Marius, Sir Ronan és Childebert Sir Cedricnél marad, Sir Russ és Sir Perin Sir Erecnél táborozott le.
482 Tele
483
Silchester
Rajtaütés Londinium felé
483
484
Eburacumi csata
A szászok meglepetéstámadása szétszórja seregünket, de Merlin segítségével azonnal visszatámadunk. Sir Childebert lefejezi Eoshát, a szász óriást.
484
484 Ősz
Csata az Óriással
484 Ősz
en_GB